O sztuce kulinarnej

Autor: Apicjusz
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe UMK
Kod: TO89147
ISBN: 9788323160281
Numer wydania: 2
Ilość stron: 292
Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem „De re coquinaria", którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma ... Zobacz cały opis

O sztuce kulinarnej, Apicjusz

Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem „De re coquinaria", którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego.

Apicjusz
Producent / Podmiot odpowiedzalny

Wydawnictwo Naukowe UMK

Gagarina 5
87-100 Toruń Polska

Kontakt

E-mail: books@umk.pl

Telefon: (56)611 4750

DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy od 9.99 zł
InPost Paczkomat 24/7 od 13 zł
Punkt DHL Parcelshop od 14 zł
Firma kurierska od 14 zł
Firma kurierska DHL od 14 zł
Kurier DPD od 14 zł
Kurier Inpost od 14 zł
Darmowa dostawa od 159 zł

Brak ocen.

Bądź pierwszy i dodaj opinię.

Dodaj opinię, komentarz lub ocenę: