Roślinna Baza. Tofu

Autor: Jaworowska Maja, Paciorek Karolina
Wydawnictwo: Otwarte
Kod: 22233B00149KS
ISBN: 9788381354387
Format: 19.0x23.5cm
Ilość stron: 272
Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować ... Zobacz cały opis

Roślinna Baza. Tofu, Jaworowska Maja, Paciorek Karolina

Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu swój książkowy debiut w całości poświęcony TOFU. Być może ktoś powie: O JENY, JAKIE TO TOFU JEST NUDNE. A my na to: WIESZ CO? PIERŚ KURCZAKA TEŻ JEST NUDNA, ALE CHYBA NIE JESZ JEJ NA SUROWO, PRAWDA? Tak samo jest z tofu. Wychodzimy z założenia, że ludzie, którzy nie lubią tofu, najpewniej używają wody jako marynaty – ale przecież to nie jesteś ty! Dlatego porzuć stereotypy i razem z nami wkrocz śmiało do świata, gdzie tofu jest królem wszystkich dań. Uwaga: książka może zawierać ślady humoru i kulinarnych uniesień.

Jaworowska Maja
Paciorek Karolina
Producent / Podmiot odpowiedzalny

Wydawnictwo Otwarte

Smolki 5 lok. 302
30-513 Kraków Polska

Kontakt

E-mail: otwarte@otwarte.eu

Telefon: 12 427 12 00

DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy od 9.99 zł
InPost Paczkomat 24/7 od 13 zł
Kurier DPD od 14 zł
Kurier Inpost od 14 zł
Punkt DHL Parcelshop od 14 zł
Firma kurierska od 14 zł
Firma kurierska DHL od 14 zł
Darmowa dostawa od 159 zł
Ocen i opinii: 1
Średnia:
5.00
Dodaj opinię, komentarz lub ocenę:

Roślinna baza TOFU jak wskazuje tytuł opowiada właśnie o tym składniku kulinarnym, który wraz z rozwojem świadomości społecznej na temat żywienia i tego jak wpływa ona na nasz organizm coraz częściej stawia na dania wegańskie i wegetatiqńskie. Czym jest tofu? -wytwarzane jest z mleka sojowego. Jego inna nazwa to twarożek sojowy czy też ser sojowy.  Autorki z wielkim zaangażowaniem opowiadają o zastosowaniu tego składnika w codziennym gotowaniu, dzieląc przepięknie wydaną książkę na rozdziały- dania główne, śniadania, kolacje desery czy przekąski. Nie są to jednak wyłącznie suche receptury opowiadające o poszczególnych potrawach, a pięknie wydana pozycja opatrzona niezwykle smakowicie wyglądającymi fotografiami i praktycznymi wskazówkami dotyczącymi przygotowania pyszności, które na pewno się wyróżniają i zaskoczą gości i najbliższych. Serdecznie polecam, wraz z mamą będziemy testować te cuda 🩷

niepotwierdzona zakupem