Sushi wyd. 2024 , Opracowania Zbiorowe
Zostań mistrzem sushi!
Jeśli stawiasz pierwsze kroki w świecie sushi, nic dziwnego, że czujesz się lekko onieśmielony. Na szczęście po przeczytaniu tej publikacji nie tylko dowiesz się, jak przyrządzić wyśmienite sushi, ale poznasz także tajemniczy świat japońskich przysmaków.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata sushi. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę z tą sztuką kulinarną. Spróbuj swoich sił w 30 oryginalnych przepisach na nigiri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi. Zostań mistrzem sushi!
Książka zawiera informacje o:
• niezbędnych narzędziach kuchennych,
• podstawowych składnikach sushi,
• sposobach przygotowywania ryżu,
• filetowaniu i krojeniu ryb,
• przygotowywaniu ostryg, kalmarów i mątw,
• technikach rolowania sushi.