Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania

Autor: Marc Grossman
Wydawnictwo: Koncept
ISBN: 9788324085101
Numer wydania: pierwsze
Data premiery: 08.11.2023
Format: 165 mm x 235 mm
Oprawa: twarda
Ilość stron: 224
Przekład: Eliza Kasprzak-Kozikowska
100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność.Wejdź do kuchni Marca ... Zobacz cały opis

Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania, Marc Grossman

100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność.

Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora.

Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy.

Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają ideę szabatu, czasu odpoczynku, bliskości i odnawiania więzi z rodziną. Zadbania o siebie i bliskich.

Poczuj spokój i równowagę płynącą z obcowania z szabatową kuchnią.

W święto Purim upiecz hamantasze, tak słodkie jak smak zwycięstwa, w Chanukę usmaż latkes, a na święto Pesach przygotuj wspaniały talerz sederowy.

Odkryj bogactwo smaków i zapachów rodzących się na styku wielobarwnych kultur.

Marc Grossman
Producent / Podmiot odpowiedzalny

Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o.

Kościuszki 37
30-105 Kraków Polska

Kontakt

E-mail: sekretariat@znak.com.pl

Telefon: 12 61 99 500

DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy od 9.99 zł
InPost Paczkomat 24/7 od 13 zł
Firma kurierska DHL od 14 zł
Kurier DPD od 14 zł
Kurier Inpost od 14 zł
Punkt DHL Parcelshop od 14 zł
Firma kurierska od 14 zł
Darmowa dostawa od 159 zł

Brak ocen.

Bądź pierwszy i dodaj opinię.

Dodaj opinię, komentarz lub ocenę: