Wielka księga chleba. 50 oryginalnych przepisów na naprawdę dobre pieczywo

Autor: Eric Kayser
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788383872018
Numer wydania: 1
Data premiery: 2024-11-13
Format: 242mm x 195mm
Ilość stron: 208
Imponujące dzieło Érica Kaysera – uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison ... Zobacz cały opis

Wielka księga chleba. 50 oryginalnych przepisów na naprawdę dobre pieczywo , Eric Kayser

Imponujące dzieło Érica Kaysera – uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser.

Éric Kayser, uznany francuski mistrz piekarstwa, dzieli się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni Maison Kayser. „Wielka księga chleba” to 50 przepisów, które pozwalają wypróbować nie tylko klasyczne „chlebowe” mąki ale też m.in. mąkę z soczewicy, orkiszową, konopną czy kamut, a także mąki ze starych odmian pszenicy.

To praktyczne kompendium wiedzy, które przedstawia szczegółowe przepisy na różnorodne rodzaje pieczywa, przybliża techniki pieczenia oraz zawiera porady, jak osiągnąć doskonałe rezultaty. W książce amatorzy domowego wypieku znajdą sprawdzone przepisy nie tylko na tradycyjne chleby, ale także receptury na pieczywo z różnych zakątów świata – m.in. na bajgle, naany, pity, tortille i focaccie. Książka jest nie tylko zbiorem przepisów, ale także hołdem dla rzemiosła i pasji piekarskiej.

Idealna dla zarówno początkujących, jak i zaawansowanych piekarzy.

Éric Kayser, mistrz piekarnictwa, założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser. Wierny hipokratejskiej zasadzie, że jedzenie powinno być lekarstwem, postanowił podzielić się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni, wydając książkęLe Larousse du Pain[2013], która została przetłumaczona na osiem języków i sprzedała się w 200 tysiącach egzemplarzy i pomogła rzeszom nowicjuszy stawiać pierwsze kroki w piekarnictwie. „Wielka Księga Chleba” to kontynuacjaLe Larousse du Pain. Techniki wypieku pozostają te same, ale (ponowne) odkrywanie starych rodzajów mąki, podobnie jak receptury bazujące na oryginalnych zbożach i składnikach, otwiera wachlarz zaskakujących możliwości i ciekawych smaków.

Eric Kayser
Producent / Podmiot odpowiedzalny

GRUPA WYDAWNICZA FOKSAL SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

ul. Marszałkowska 116/122
00-017 Warszawa Polska

Kontakt

E-mail: bok@gwfoksal.pl

DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy od 9.99 zł
InPost Paczkomat 24/7 od 13 zł
Kurier DPD od 14 zł
Kurier Inpost od 14 zł
Punkt DHL Parcelshop od 14 zł
Firma kurierska od 14 zł
Firma kurierska DHL od 14 zł
Darmowa dostawa od 159 zł
Ocen i opinii: 1
Średnia:
5.00
Dodaj opinię, komentarz lub ocenę:

~"Wielka księga chleba" autorstwa francuskiego mistrza piekarstwa Érica Kaysera jest niesamowicie przystępnym kompedium zawierającym nie tylko przepisy na domowe smaczne pieczywo, ale także z praktycznymi poradami dotyczącymi wyrabiania zakwasu czy wyboru odpowirdniej mąki by wypieki były udane ,a przede wszystkim dobre dla podniebienia. Książka nie opowiada wyłącznie o chlebie. Zawiera bowiem receptury na pizzę, bajgle, brioszki, naany, pity, tortille, chałki, ciabatty i focaccie. Całość jest podana w sposób niezwykle prosty, przejrzysty i wdzięczny, zilustrowany zarówno rysunkami z poszczególnymi fazami przygotowania konkretnego przepisu oraz pięknymi zdjęciami. Francuski mistrz piekarstwa zdecydowanie zachęca do poznania tajników swego rzemiosła pisząc przede wszystkim sercem i zabierając swych adeptów w tajemną , pełną magii i kulinarnych doświadczeń podróż w różne rejony świata. Dla mnie zdecydowanie ten tytuł jest jedną z tegorocznych perełek.

niepotwierdzona zakupem