Autor: | Gubała Katarzyna, Jakubiak Tomasz, Mazik Michał |
Wydawnictwo: | Prószyński Media |
Kod: | 32776B02370KS |
ISBN: | 9788383910161 |
Numer wydania: | 1 |
Format: | 19.0x24.0cm |
Ilość stron: | 240 |
Zioła, ziółka i… Baziółka
Zioła, ziółka i… Baziółka, Gubała Katarzyna, Jakubiak Tomasz, Mazik Michał
„Zioła, ziółka i… Baziółka” to niezwykła książka pełna wyrafinowanych zdjęć i sprawdzonych przypisów na 103 potrawy z użyciem ziół Baziółka. Znajdziecie w niej kompleksową wiedzę z zakresu wykorzystania ziół i mikroliści w kuchni, informacje o ich właściwościach odżywczych, a także ciekawostki zdrowotne i podpowiedzi znanych kucharzy i botaników, modyfikacje tradycyjnych receptur, tipy zero waste i wersje wege dla entuzjastów kuchni roślinnej. „Zioła, ziółka i… Baziółka” to propozycje szybkich w przygotowaniu śniadań, dań obiadowych, od święta, a także prostych posiłków do przyrządzania z dziećmi. Do tego sprawdzone pomysły na wypieki z zastosowaniem ziół, a nawet zdrowy fast food i dania grillowe. Jeszcze tyle aromatycznych przepisów nie znalazło się w jednej książce kulinarnej! „Zioła, ziółka i… Baziółka” to: - porady kulinarne Tomasza Jakubiaka, kucharza i osobowości telewizyjnej, - przepisy i podpowiedzi Katarzyny Gubały, ekoosobowości i wege diet coacha, - ciekawostki i praktyczne informacje Michała Mazika, kreatywnego ogrodnika i pasjonata ziołolecznictwa. „Zioła, ziółka i… Baziółka” to bogate źródło informacji i ciekawostek o najpopularniejszych ziołach i ich dobroczynnym wpływie na nasz organizm. Ta wyjątkowa publikacja powstała w duchu poszanowania natury, z ekologicznym podejściem i w nurcie zero waste. W książce znalazły się porady na wykorzystanie świeżych ziół i mikroliści, pomysły pielęgnacyjne i wskazówki zdrowotne.
Prószyński Media Sp. z o.o.
Rzymowskiego 28
02-697 Warszawa
Polska
Kontakt
E-mail: kontakt@proszynskimedia.pl
DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy | od 9.99 zł |
InPost Paczkomat 24/7 | od 13 zł |
Firma kurierska DHL | od 14 zł |
Kurier DPD | od 14 zł |
Kurier Inpost | od 14 zł |
Punkt DHL Parcelshop | od 14 zł |
Firma kurierska | od 14 zł |
Darmowa dostawa | od 159 zł |
Jak ważne jest, zastosowanie ziół w smakowaniu codziennych kulinarnych potraw wie ten, kto dba o zdrowie, pragnie poznać i odkrywać nowe przepisy, które będą stanowić inspiracje dla znacznej poprawy samopoczucia i dzielenie się nim z innymi chcącymi zmienić dotychczasowy tryb życia na nieco bogatszy w witaminy dodając je do ulubionego dania. Zanim przystąpimy, do przyrządzenia zdrowych przysmaków potrzebna będzie nam zgromadzona teoretyczna wiedza o ziołach, ziółkach i baziółkach, gdyż istotne jest to, co stanowi główny ich składnik. Uważam, że potrzebni są do tego doświadczeni autorzy, którzy udzielą z największą przyjemnością porad, wskażą odpowiednią drogę, jak wykonać smaczny i zdrowy posiłek oraz podpowiedzą sposoby na to, jak można samemu spróbować wyprodukować zioła, które będą nam służyć w zdrowym odżywianiu się. Katarzyna Gubała, Tomasz Jakubiak, Michał Mazik są znakomitymi pełnymi energii telewizyjnymi osobowościami, którzy potrafią być aktywni zawodowo. Każdy z autorów ceni sobie dobry smak kulinarnej podróży i chce, aby czytelnik wyruszył z nimi w głąb 103 przepisów, które będą łatwym pierwszym krokiem do ponownego odtworzenia ich z pamięci. Twórczość Katarzyny Gubały, Tomasza Jakubiaka miałam okazję wcześniej poznać i spodobało mi się ich właściwe podejście do tego, jak można miło spędzić czas w kuchni i z uśmiechem wykonać przepis, który ma w sobie wiele kulinarnej delicji. Natomiast u Pana Michała Mazika ujęło mnie to, że potrafi pomysłowo i bezpiecznie opisać, w jaki sposób należy samodzielnie w warunkach domowych zasadzić ulubione zioła, aby można było je na samym końcu spożytkować, cieszyć się z tego, że poprzez konkretnie udzielone i sprawdzone wskazówki znalazło się czas na wypełnienie pustej przestrzeni mieszkaniowej, która wymaga, odpowiedniego zadbania o nią pamiętając o zachowaniu zasad prawidłowej pielęgnacji. Warto jest na samym początku przeczytać wstęp, gdyż zawiera cenne informacje, jakimi głównymi tematami będą zajmować się autorzy i co jest najważniejsze podczas konsumpcji ziół, a czego należy unikać i które z nich są najczęściej używane. Nie można zapominać o tym, że należy rozważnie stosować zioła ze względu na to, że mają wady i zalety. Łatwo jest wyciągnąć wnioski, że jednak zioła mają więcej zalet, a to jest, istotne dodając ich do wszelkiego rodzaju dań. Książka nie posiada rozdziałów, zaprezentowane zostały piękne zdjęcia 103 przepisów pysznych i zdrowych, które będą stanowiły kulinarną zachętę do rodzinnego przygotowania posiłków oraz na samym końcu znajduje się pozostawione miejsce do sporządzania notatek. Warto jest przeczytać tę książkę.