Jerozolima do zjedzenia

Autor: Bartek Kieżun
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788383191577
Numer wydania: 1
Data premiery: 2023-10-25
Format: 277mm x 215mm
Ilość stron: 304
Kolejna z serii bestsellerowych książek podróżniczo-kulinarnych łącząca osobiste opowieści autora z niesamowitymi przepisami kulinarnymi. ... Zobacz cały opis

Kolejna z serii bestsellerowych książek podróżniczo-kulinarnych łącząca osobiste opowieści autora z niesamowitymi przepisami kulinarnymi. Tym razem Bartek Kieżun zaprasza nas do Jerozolimy, mitycznego miasta Bliskiego Wschodu, starając się odkryć jej nowoczesne i nieoczywiste oblicze.

Prowadzi czytelników wąskimi uliczkami, zaprasza na targowiska i do parków, do kościołów, meczetów i synagog, galerii i muzeów. Zabiera do żydowskich piekarni i arabskich kawiarenek, a jego opowieść oczarowuje bogactwem doznań i smaków. Kwaśne śledzie, słodkie daktylowe ciasteczka, aromatyczna szakszuka, chrupiący burek – smaku Jerozolimy nie da się łatwo zdefiniować. Bo tak jak miasto jest od wieków wielkokulturowym tyglem, tak jego kuchnia odzwierciedla tysiące lat burzliwej historii.

W książce znajdziecie przygotowaną przez autora playlistę – hebrajskie i arabskie hity z różnych epok – świetnie nadającą się do słuchania przy gotowaniu.

 

Bartek Kieżun
Punkt DHL Parcelshop od 13 zł
Firma kurierska od 13 zł
Kurier Inpost od 13 zł
Paczkomaty Inpost od 13 zł
Firma kurierska DHL od 13 zł
Darmowa dostawa od 149 zł