Autor: | Michał Kuźmiński |
Wydawnictwo: | Znak |
ISBN: | 9788324055654 |
Numer wydania: | pierwsze |
Data premiery: | 16.01.2019 |
Format: | 140 mm x 205 mm |
Oprawa: | miękka ze skrzydełkami |
Ilość stron: | 352 |
Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej
Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej, Michał Kuźmiński
Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku?
Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość.
Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie.
Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania.
DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy | od 9.99 zł |
Paczkomaty Inpost | od 13 zł |
Firma kurierska DHL | od 14 zł |
Kurier DPD | od 14 zł |
Kurier Inpost | od 14 zł |
Punkt DHL Parcelshop | od 14 zł |
Firma kurierska | od 14 zł |
Darmowa dostawa | od 159 zł |
Brak ocen.
Bądź pierwszy i dodaj opinię.