Zakwas

Technologia w piekarni
Autor: Markus Brandt, Michael Gänzle
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301182991
Numer wydania: wydanie 1
Data premiery: 05.10.2015
Format: 155 mm x 240 mm
Oprawa: twarda
Tytuł oryginalny: Handbuch Sauerteig
Ilość stron: 470
Przekład: Agnieszka Błaszczak
Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? ... Zobacz cały opis
Powiadom

Zakwas, Markus Brandt, Michael Gänzle

Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?

Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?

W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.

W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:

- prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego,

- zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet,

- możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb,

- kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych

Markus Brandt
Michael Gänzle
Producent / Podmiot odpowiedzalny

WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA

UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa Polska

Kontakt

E-mail: dyrektywa@pwn.pl

DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy od 9.99 zł
InPost Paczkomat 24/7 od 13 zł
Firma kurierska DHL od 14 zł
Kurier DPD od 14 zł
Kurier Inpost od 14 zł
Punkt DHL Parcelshop od 14 zł
Firma kurierska od 14 zł
Darmowa dostawa od 159 zł

Brak ocen.

Bądź pierwszy i dodaj opinię.

Dodaj opinię, komentarz lub ocenę: