Odroczony rozrost. Technologia w piekarni.

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301180034
Numer wydania: wydanie 1
Data premiery: 02.10.2014
Format: 155 mm x 245 mm
Oprawa: twarda
Ilość stron: 180
Przekład: Agnieszka Błaszczak
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia? Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka ... Zobacz cały opis

Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia?

Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?

Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych:

1.

technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost),

pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów;

2.

procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu.

W książce znaleźć można:

- podstawy teoretyczne

- przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń

- cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów

- porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu

- sklep firmowy – od czego zacząć?

Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej!

DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy od 9.99 zł
Paczkomaty Inpost od 13 zł
Firma kurierska DHL od 14 zł
Kurier DPD od 14 zł
Kurier Inpost od 14 zł
Punkt DHL Parcelshop od 14 zł
Firma kurierska od 14 zł
Darmowa dostawa od 159 zł

Brak ocen.

Bądź pierwszy i dodaj opinię.

Dodaj opinię, komentarz lub ocenę: