Bromatologia

Zarys nauki o żywności i żywieniu
Autor: Henryk Gertig, Juliusz Przysławski
Wydawnictwo: PZWL
ISBN: 9788320036039
Numer wydania: wydanie 1, dodruk 2
Data premiery: 25.03.2015
Format: 165 mm x 235 mm
Oprawa: miękka
Ilość stron: 466
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki. w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze. witaminy i składniki mineralne oraz ... Zobacz cały opis
Powiadom

Bromatologia, Henryk Gertig, Juliusz Przysławski

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki. w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze. witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. 

Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych. ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności. metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom stosowanych diet oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych oraz nauki o zdrowiu uniwersytetów medycznych, a także innych uczelni (np. uczelni rolniczych), które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu.

Henryk Gertig
Juliusz Przysławski
Producent / Podmiot odpowiedzalny

WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA

UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa Polska

Kontakt

E-mail: dyrektywa@pwn.pl

Kurier DPD 0 zł
Kurier Inpost 0 zł
Punkt DHL Parcelshop 0 zł
Firma kurierska 0 zł
InPost Paczkomat 24/7 0 zł
DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy 0 zł
Firma kurierska DHL 0 zł

Brak ocen.

Bądź pierwszy i dodaj opinię.

Dodaj opinię, komentarz lub ocenę: