Wydawnictwo: | PZWL |
ISBN: | 9788320059342 |
Numer wydania: | wydanie 1 |
Data premiery: | 15.02.2020 |
Format: | 165 mm x 235 mm |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 193 |
Instrumentarium i techniki zabiegówchirurgii małoinwazyjnej jamy brzusznej
Instrumentarium i techniki zabiegówchirurgii małoinwazyjnej jamy brzusznej
Nowoczesna publikacja przybliżająca aktualne standardy i procedury postępowania z zakresu specjalistycznych małoinwazyjnych zabiegów operacyjnych w chirurgii ogólnej. Przygotowana została przez zespół doświadczonych pielęgniarek operacyjnych i biegłych w swoich dziedzinach chirurgów z różnych ośrodków w Polsce.
W książce przedstawiono najważniejsze i najczęstsze rodzaje operacji wykonywane techniką laparoskopową w chirurgii przewodu pokarmowego, trzustki, wątroby, śledziony i przepuklin brzusznych.
Szczegółowo omówiono:
- stosowany sprzęt i instrumentarium,
- sposoby ułożenia pacjenta na stole operacyjnym,
- opiekę anestezjologiczną i techniki znieczulenia,
- podstawowe techniki operacyjne, z dokładnym przedstawieniem poszczególnych etapów zabiegów,
- aspekty pracy personelu pielęgniarskiego na bloku operacyjnym.
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa
Polska
Kontakt
E-mail: dyrektywa@pwn.pl
DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy | od 9.99 zł |
InPost Paczkomat 24/7 | od 13 zł |
Firma kurierska DHL | od 14 zł |
Kurier DPD | od 14 zł |
Kurier Inpost | od 14 zł |
Punkt DHL Parcelshop | od 14 zł |
Firma kurierska | od 14 zł |
Darmowa dostawa | od 159 zł |
Brak ocen.
Bądź pierwszy i dodaj opinię.