Wydawnictwo: | PZWL |
Kod: | 11139A00218KS |
ISBN: | 9788301223304 |
Numer wydania: | 1 |
Format: | 20.5x24.5cm |
Ilość stron: | 1058 |
Żywienie w chorobach nowotworowych
Żywienie w chorobach nowotworowych
Publikacja w 2021 roku została wyróżniona Nagrodą Zespołową I. stopnia Jego Magnificencji Rektora Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie –prof. dr. hab. Michała Zasady. Podręcznik kompleksowo omawia problematykę żywienia w aspekcie choroby nowotworowej. Obok podstaw fizjologii odżywiania, opisany został wpływ żywienia na powstawanie i rozwój nowotworów, zasady leczenia żywieniowego u chorych na nowotwory, zapotrzebowanie na poszczególne substancje odżywcze, interakcje żywienia i chemioterapii, problem niedożywienia, a także zaburzenia odżywiania w różnych typach nowotworów. Porusza również zasady profilaktyki w onkologii, żywieniowe czynniki protekcyjne zachorowania na nowotwory, interakcje żywności z lekami i suplementami oraz przedstawia zalecenia dietetyczne dla chorych w trakcie i po leczeniu onkologicznym. To niezbędne kompendium wiedzy w codziennej praktyce lekarskiej dla onkologów, chirurgów, jak również dla dietetyków pracujących z pacjentami zmagającymi się z choroba nowotworową.
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa
Polska
Kontakt
E-mail: dyrektywa@pwn.pl
Firma kurierska | 0 zł |
InPost Paczkomat 24/7 | 0 zł |
DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy | 0 zł |
Firma kurierska DHL | 0 zł |
Kurier DPD | 0 zł |
Kurier Inpost | 0 zł |
Punkt DHL Parcelshop | 0 zł |
Brak ocen.
Bądź pierwszy i dodaj opinię.