Chłodnictwo. Technologia w piekarni.

Autor: Klaus Losche
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301181345
Numer wydania: wydanie 1
Data premiery: 22.02.2015
Format: 150 mm x 235 mm
Oprawa: twarda
Tytuł oryginalny: Kältetechnologie in der Bäckerei.
Ilość stron: 440
Przekład: Agnieszka Błaszczak
Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do ... Zobacz cały opis
Powiadom

Chłodnictwo. Technologia w piekarni., Klaus Losche

Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?

Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.

Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:

- wydajność chłodzenia

- działanie chłodni a straty cieplne

- rodzaje urządzeń chłodniczych

– odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku

– mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne

– dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa

– produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa

– analiza rentowności sklepowych stacji wypieku

– zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych

Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Klaus Losche
Producent / Podmiot odpowiedzalny

WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA

UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa Polska

Kontakt

E-mail: dyrektywa@pwn.pl

DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy od 9.99 zł
InPost Paczkomat 24/7 od 13 zł
Kurier DPD od 14 zł
Kurier Inpost od 14 zł
Punkt DHL Parcelshop od 14 zł
Firma kurierska od 14 zł
Firma kurierska DHL od 14 zł
Darmowa dostawa od 159 zł

Brak ocen.

Bądź pierwszy i dodaj opinię.

Dodaj opinię, komentarz lub ocenę: