Technologia walcowania gwintów zewnętrznych

Autor: Łyczko Kazimierz
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Kod: 87264500100KS
ISBN: 9788301194932
Numer wydania: 1
Format: 16.5x23.5cm
Ilość stron: 282
W książce przedstawiono technologię wytwarzania gwintów metodą walcowania, która coraz powszechniej zastępuje technikę obróbki skrawaniem ... Zobacz cały opis

Technologia walcowania gwintów zewnętrznych, Łyczko Kazimierz

W książce przedstawiono technologię wytwarzania gwintów metodą walcowania, która coraz powszechniej zastępuje technikę obróbki skrawaniem jako dokładniejsza pod względem kształtowo-wymiarowym i niedająca strat materiałów. Omówiono podstawowe rodzaje gwintów, teoretyczne podstawy metod ich walcowania, konstrukcję narzędzi – szczęk płaskich, rolek i segmentów mających zastosowanie przy walcowaniu gwintów technikami: wzdłużną, wgłębną lub styczną, rodzaje walcarek i ich charakterystykę techniczną. Przedstawiono charakterystykę materiałów obrabianych, materiałów na narzędzia, charakterystykę jakości gwintów i warunków obróbki, a także program komputerowy wspomagający projektowanie narzędzi do walcowania gwintów. Dodatkową zaletą książki jest bardzo bogaty materiał ilustracyjny oraz długa lista pozycji źródłowych. Książka jest przeznaczona dla studentów kierunków: mechanika i budowa maszyn, automatyka i robotyka, zarządzanie i inżynieria produkcji itp., słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nowoczesnych technologii wytwarzania, dla inżynierów konstruktorów oraz technologów zajmujących się projektowaniem i użytkowaniem narzędzi.

Łyczko Kazimierz
Producent / Podmiot odpowiedzalny

WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA

UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa Polska

Kontakt

E-mail: dyrektywa@pwn.pl

DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy od 9.99 zł
InPost Paczkomat 24/7 od 13 zł
Kurier DPD od 14 zł
Kurier Inpost od 14 zł
Punkt DHL Parcelshop od 14 zł
Firma kurierska od 14 zł
Firma kurierska DHL od 14 zł
Darmowa dostawa od 159 zł

Brak ocen.

Bądź pierwszy i dodaj opinię.

Dodaj opinię, komentarz lub ocenę: