Autor: | Janasik Aldona, Zarczuk Dorota |
Wydawnictwo: | Cedewu |
Kod: | 77299B02077KS |
ISBN: | 9788381029827 |
Numer wydania: | 5 |
Format: | 14.5x21.0cm |
Ilość stron: | 234 |
Sztuka usługiwania. Jak zostać dobrym kelnerem
Sztuka usługiwania. Jak zostać dobrym kelnerem, Janasik Aldona, Zarczuk Dorota
Kompletny poradnik nowoczesnej obsługi kelnerskiej – praktyka, kompetencje, sprzedaż. Piąte, rozszerzone wydanie pierwszej na polskim rynku książki poświęconej profesjonalnej obsłudze kelnerskiej koncentruje się na kluczowych kompetencjach: umiejętnościach interpersonalnych, prezentacyjnych, komunikacyjnych i sprzedażowych. Autorki łączą teorię z praktyką, wzbogacając tekst ćwiczeniami „na żywo”, scenkami szkoleniowymi, przykładami dobrych praktyk i wywiadami z uznanymi restauratorami. Czytelnik znajdzie tu: • różnice między kelnerem przeciętnym a wybitnym – postawy, cechy, nawyki, • rolę kelnera‑gospodarza i doradcy kulinarnego, • narzędzia sprzedaży sugestywnej i techniki cross‑sellingu, • kompletny scenariusz obsługi gościa od powitania po pożegnanie, • typologie klientów, zasady obsługi oraz metody radzenia sobie w sytuacjach konfliktowych, • wskazówki dla menedżerów sali dotyczące rekrutacji, motywowania i oceny personelu. Książka jest przeznaczona dla: • studentów i słuchaczy szkół gastronomicznych, • kelnerów, barmanów, sommelierów pragnących podnieść kwalifikacje, • właścicieli i menedżerów restauracji, hoteli, firm cateringowych, • trenerów i konsultantów branży hospitality.
CEDEWU SP. Z O.O. Księgarnia
ŻURAWIA 47/49/309
00680 WARSZAWA
Polska
DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy | od 9.99 zł |
InPost Paczkomat 24/7 | od 13 zł |
Firma kurierska | od 14 zł |
Firma kurierska DHL | od 14 zł |
Kurier DPD | od 14 zł |
Kurier Inpost | od 14 zł |
Punkt DHL Parcelshop | od 14 zł |
Darmowa dostawa | od 159 zł |
Brak ocen.
Bądź pierwszy i dodaj opinię.