Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

Autor: Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
Wydawnictwo: Czarne
ISBN: 9788381912709
Numer wydania: 1
Data premiery: 2021-07-21
Format: 215mm x 133mm
Ilość stron: 328
Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, ... Zobacz cały opis

Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa , Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?

Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako „obywatele świata” powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.

Autorka

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
Producent / Podmiot odpowiedzalny

Wydawnicto Czarne Sp. z o.o.

Wołowiec 11
38-307 Sękowa Polska

Kontakt

E-mail: sekretariat@czarne.com.pl

Telefon: 48515274298

DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy od 9.99 zł
InPost Paczkomat 24/7 od 13 zł
Kurier DPD od 14 zł
Kurier Inpost od 14 zł
Punkt DHL Parcelshop od 14 zł
Firma kurierska od 14 zł
Firma kurierska DHL od 14 zł
Darmowa dostawa od 159 zł

Brak ocen.

Bądź pierwszy i dodaj opinię.

Dodaj opinię, komentarz lub ocenę: